گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب در سالی که گذشت
رهبر معظم انقلاب اسلامی به سیاق سالهای گذشته در سال جاری نیز با گروههای مختلف، به طور ویژه دیدار کرده و بیاناتی عمومی نیز خطاب به ملت داشتند.
پایگاه رهنما:
رهبر معظم انقلاب اسلامی به سیاق سالهای گذشته در سال جاری نیز با گروههای مختلف، به طور ویژه دیدار کرده و بیاناتی عمومی نیز خطاب به ملت داشتند. البته کرونا باعث شد تا بخشی از این دیدارها به صورت غیرحضوری انجام شود. آنچه میخوانید گزیدهای از اهم بیانات رهبرمعظم انقلاب در حوزههای مختلف –بخصوص سیاسی- طی یک سال اخیر است. گزیدهای که میتواند بیانگر دیدگاههای امام خامنهای (مدظله العالی) و دغدغههای ایشان باشد. ناگفته پیداست که اگر فضای بیشتری وجود داشت، میشد گزارش برگزیده زیر را تا چند برابر نیز ارائه کرد.
• تولید باید در زندگی مردم اثر بگذارد
«این کاری که [در زمینهی رونق تولید ملی]تا حالا شده شاید حتّی یکدهمِ آن چیزی که برای کشور احتیاج است نباشد. البتّه من «یکدهم» را از روی آمارِ دقیق نمیگویم، بلکه حدس میزنم «یکدهم»؛ یعنی شاید واقعاً ده برابرِ این، کار باید انجام بگیرد؛ چه کار تحقیقی، چه کار تولیدی، چه کارهای گوناگون از همین قبیل، تا رونق تولید در زندگی مردم اثر خودش را نشان بدهد. در سال ۹۸ تولید تکان خورد، حرکت کرد و راه افتاد تا یک حدودی، لکن اثری در زندگی مردم از آن محسوس نشد. ما بایستی تولید را به جایی برسانیم که در زندگیِ مردم اثر بگذارد.» (۱/۱/۱۳۹۹)
• جنایت و خیانت اقتصادی!
«یکی از کارهای لازم، منع جدّی واردات بیرویه است. یک دستگاهی میگوید که ما وسیلهای را درست کردیم به یک سوّم قیمت، امّا فلان دستگاه دولتی که به این وسیله احتیاج دارد، میرود با تولیدکننده خارجی قرارداد میبندد، وارد میکند؛ اگر این کار در یک موارد مهمّی انجام بگیرد، باید اسمش را گذاشت جنایت، خیانت.» (۱۷/۲/۱۳۹۹)
• ما میتوانیم
«وقتی میتوانیم یک ماهوارهبر با این کیفیّت درست کنیم و ماهوارهی خودمان را در مدار مورد نظرمان قرار بدهیم، پس باید بتوانیم خیلی از کارهای دیگر را هم انجام بدهیم. همین نیّت و همین همّت خواهد توانست. وقتی میتوانیم در بخش نظامی یا در بخش پرتاب ماهوارهی فضائی یک چنین حرکت بزرگی را انجام بدهیم، چرا نتوانیم خودرویی تولید کنیم که در صد کیلومتر مثلاً پنج لیتر بنزین لازم داشته باشد؟ این توانایی و روحیهی ابتکار وقتی در ما وجود دارد، در همهی بخشهای کشور وجود خواهد داشت.» (۱۷/۲/۱۳۹۹)
• «نمی توانم نفس بکشم» حرف دل ملتهاست
«اینکه یک پلیسی با خونسردی، زانویش را بگذارد روی گردنِ یک سیاهپوست و نگه دارد و فشار بدهد تا جان بدهد، چیز جدیدی نیست؛ طبیعتِ آمریکایی این است؛ کاری است که آمریکاییها با افغانستان، عراق، سوریه و با خیلی از کشورها کردهاند؛ اینکه حالا مردم شعار میدهند «نمیتوانیم نَفَس بکشیم» حرف دل همه ملّتهایی است که آمریکا در آنجا ظالمانه وارد شده و اقدام کرده است. (۱۴/۳/۱۳۹۹)
• قطع دست فساد
«فساد مالی ویروس خطرناکی است مثل همین ویروس کرونا؛ واگیردار هم هست. در فساد مالی دستهای آلوده و ناپاک موجب میشوند، که فساد منتقل بشود؛ جز قطع شدن چارهای ندارد.» (۷/۴/۱۳۹۹)
• فراموش نمیکنیم
«جمهوری اسلامی ایران هرگز جنایت ترور شهید سپهبد سلیمانی را فراموش نخواهد کرد و قطعاً ضربهی متقابل را به آمریکاییها خواهد زد.» (۲۲/۴/۱۳۹۹)
• مشکلات قابل حل است به شرط...
«اگر تفکر خوداتکایی و اعتماد به نفس ملی بویژه در جوانان همچنان رو به گسترش باشد و از بنیهی قوی کشور استفاده شود و امیدهای واهی به بیرون مرزها و شرطی کردن اقتصاد کشور تضعیف شود، من اطمینان کامل دارم که مشکلات اقتصادی قابل حل است.» (۲۲/۴/۱۳۹۹)
• راه شکست تحریم
«به موازات تحریم یک جریان تحریف هم هست. هدف ضربه به روحیه مردم و آدرس غلط دادن برای رفع مشکل تحریم است. اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعاً شکست خواهد خورد. زیرا عرصه جنگ ارادهها است.» (۱۰/۵/۱۳۹۹)
• خطای راهبردی در اقتصاد
«اقتصاد کشور را مطلقاً به تحوّلات خارجی نباید پیوند زد؛ بایستی برنامه اقتصادی کشور را با توجّه به امکاناتِ خودمان برنامهریزی کنیم؛ اگر ما بگوییم چنانچه انتخابات فلان کشور، فلان شد، اینجور میشود؛ اینکه مسائل اقتصادی را منوط به تحوّلات خارجی کنیم، خطای راهبردی است.» (۲/۶/۱۳۹۹)
• مردم بی پناه در بمباران فضای مجازی
«فضای مجازی بدون اختیار ما، دارد مدیریت میشود و عوامل مسلط بینالمللی در این فضا از لحاظ خبردهی، خبررسانی، تحلیل دادهها و هزاران کار دیگر بشدت فعالند. نمیشود مردممان را در این فضا، بیپناه رها کنیم.» (۲/۶/۱۳۹۹)
• ترس با نقاب عقلانیت
«ترسوها حق ندارند اسم عقلانیّت را بیاورند. ترسیدن و فرار کردن و میدان را خالی کردن، اسمش عقلانیّت نیست، اسمش همان ترس و فرار و مانند اینها است؛ عقلانیّت یعنی محاسبهِی درست. البتّه دشمن سعی میکند عقلانیّت به آن معنای غلط را تلقین کند، بعضی هم نادانسته گاهی حرفهای دشمن را تکرار میکنند.» (۲۱/۷/۱۳۹۹)
• مسیر درست مقابله با تحریم
«یک مسیر، مسیر خنثی کردن تحریم است.... در هر صورت، ما بنا را بر این بگذاریم که بنا نیست گشایشی بشود.... بله، [این مسیر]سختیهایی دارد و ممکن است مشکلاتی را برای جامعه و برای مسئولین، در ابتدای کار به وجود بیاورد؛ امّا خوشعاقبت است.... آن طرف مقابلی هم که تحریم کرده، وقتی دید تحریمش بیاثر بوده، یواشیواش [آن را]برمیدارد. (۴/۹/۱۳۹۹)
• مشکل کمبود همت و شجاعت
«مشکل اقتصاد کشور نداشتن راهکار یا ندانستن راهکار نیست؛ راهکارها را کارشناسان میدانند. من میبینم از دولتیها، از کسانی که در بخشهای دولتی هیچ مسئولیّتی ندارند، امّا اقتصاددانند، از دانشگاهیها، همه چیزهای مشترکی را بیان میکنند... ما چه کم داریم؟ آنچه ما نیاز داریم، یک همّت و شجاعت و اهتمام جدّی و پیگیری است؛ این را ما لازم داریم.» (۴/۹/۱۳۹۹)
• برای برجام عجلهای نداریم
«ما هیچ اصراری نداریم، هیچ عجلهای نداریم که آمریکا به برجام برگردد؛ اصلاً مسئلهی ما این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد. آنچه مطالبهی منطقی ما و مطالبهی عقلانی ما است، رفع تحریمها است؛ تحریمها باید برداشته بشود.» (۱۹/۱۰/۱۳۹۹)
• امید واهی به ابرقدرت ورشکسته
«شما امروز وضع آمریکا را مشاهده میکنید؛ دموکراسیشان، افتضاح انتخاباتیشان، حقوق بشرشان، ارزشهایشان، اقتصاد فلجشان ... عجیبتر از این، این است که یک عدّهای هنوز قبلهشان آمریکا است، هنوز امید و آرزویشان به آمریکا است.» (۱۹/۱۰/۱۳۹۹)
• بدزبانی و بدگویی باید از جامعه جمع شود
«یکی از چیزهای بسیار مهم، حفظ ادب اسلامی در سخن گفتن است که متأسّفانه امروز با گسترش فضای مجازی بتدریج این ادب اسلامی دارد کمرنگ میشود. بدزبانی، بدگویی و مانند اینها بایستی در جامعه جمع بشود.» (۱۵/۱۱/۱۳۹۹)
• حرف قطعی ایران درباره توافق هستهای
«اگر میخواهند ایران به تعهّدات برجامی -که چند تعهّد آن را لغو کرده- برگردد، باید آمریکا تحریمها را کلّاً لغو بکند؛ آن هم نه به زبان و روی کاغذ که بگوید لغو کردیم؛ نه، بایستی در عمل تحریمها را لغو کنند و ما راستیآزمایی کنیم و احساس کنیم که درست تحریمها لغو شده، آن وقت ما هم به این تعهّدات برجامی برمیگردیم؛ این سیاست قطعی جمهوری اسلامی است و مورد اتّفاق مسئولان کشور هم هست و از این سیاست بر نخواهیم گشت.» (۱۹/۱۱/۱۳۹۹)
• انتخابات نور علی نور کدام است؟
«اگر شرکت پُرشور مردم باشد، این یقیناً به آیندهی کشور کمک خواهد کرد. البتّه اگر این شرکت پُرشور مردم همراه بشود با یک انتخاب درست که حقیقتاً یک نیروی کارآمد و باایمان و پُرانگیزه و علاقهمند به کار انتخاب بشود به وسیلهی مردم، خب این نورٌعلینور است و آیندهی کشور را تضمین خواهد کرد. علاج دردهای مزمن کشور در پُرشور بودن انتخابات و حضور عمومی مردم و بعد، انتخاب اصلح، انتخاب شخصیّت مناسب در انتخابات ریاست جمهوری است.» (۲۹/۱۱/۱۳۹۹)
• خطر کرونا بیشتر شده است
«احساس میکنم که خطر از سال گذشته بیشتر است؛ امسال خطر را بهتر میشناسیم، بیشتر میشناسیم و میدانیم که متأسفانه خطر در کشور فراگیر شده؛ سال گذشته به این اندازه نبود؛ بنابراین امسال هم بایستی همه رعایت کنند. هر چه ستاد ملّی کرونا گفت: [باید رعایت شود]؛ اگر سفر را ممنوع کردند، [مردم]سفر نروند؛ هر چه را لازم دانستند انجام بدهند. بنده که مثل سال گذشته قطعاً سفر نخواهم رفت؛ و هر چه ستاد ملّی در این زمینه بگوید [رعایت میکنم].» (۱۵/۱۲/۱۳۹۹)
• غصه بزرگ وضع معیشت مردم
«متأسّفانه امروز وضع معیشت مردم خوب نیست؛ این غصّهی بزرگی است برای ما. گرانیها زیاد است؛ شما ملاحظه کنید شب عید، قیمت میوه و مانند اینها خیلی گران است؛ میوه فراوان، امّا قیمتها بسیار بالا. متأسّفانه [سود حاصل از]این قیمتها به جیب باغدار هم نمیرود که ما مثلاً بگوییم یک قشر زحمتکشی یک سودی میبرند؛ نه، متأسّفانه این سود را دلالها و واسطهها و این دستهای وسط و سودجو میبرند و به باغدار چیزی نمیرسد، به مردم هم که ضرر میرسد؛ بنابراین بایستی مسئولین محترم این مشکل معیشتی مردم و مشکل گرانی را هم حل کنند؛ و این ممکن است، راهحل دارد؛ بنده در جلسات متعدّد این را تذکّر دادهام و نظرات و راهحلهایی که کارشناسان در این زمینه گفتهاند، مطرح کردهایم و بیان کردهایم؛ راهحل دارد؛ انشاءالله که بتوانند اینها را انجام بدهند.» (۱۵/۱۲/۱۳۹۹)
ارسال نظرات